Solsystemets planeter og dets måner udgør en helt anden udfordring inden astrofotografi, de er faktisk for lyse! Dette betyder imidlertid, at du kan tage billeder af planeter og måne på en enkelt nat, hvor vejret tillader det. Sværhedsgraden ligger i at erhverve dataene til billedet, da jordens atmosfære flimrer, hvilket kameraet registrerer under høj forstørrelse.

Det er muligt at arbejde rundt om dette via en teknik kaldet “heldige billeder” (også kaldet heldige eksponeringer) det er en form for speckle billeddannelse anvendt til astronomisk fotografering. Speckle billeder teknikker bruger et højhastighedskamera med eksponeringstider korte nok (100 ms eller mindre), så ændringerne i Jordens atmosfære under eksponeringen er minimal.

Med heldig billeddannelse vælges de optimale eksponeringer, der mindst påvirkes af atmosfæren (typisk ca. 10%) og kombineres til et enkelt billede ved at skifte og tilføje de korte eksponeringer, hvilket giver en meget højere vinkelopløsning end det ville være muligt med en enkelt, længere eksponering, som omfatter alle billeder.

Nogle af de måne billeder som er vist her er sammensat af 16 forskellige dias, taget fra 16 forskellige closeup videoer – for at fjerne udsigten gennem jordens atmosfære. Når månen er fuld, bliver det også meget svært at få rige detaljer, da det lyse lys “udvasker” de finere detaljer.

da_DKDansk
en_USEnglish da_DKDansk