Lørdag aften og nat 3/8 Var en af de bedste nætter i mange måneder. Mælkevejen stod mere klart end jeg har set i næsten 2 år. Jeg tog derfor ud i natten og havde allerede et par motiver planlagt, blandt andet ville jeg have været nede ved en mose, men de ca. 50 køer som var på marken var meget nysgerrige allerede de første par meter jeg gik hen ad marken.

Derfor valgte jeg at tage hen til mine lokale vindmøller, da de for en gangs skyld stod næsten helt stille. Her passede det med at jeg kunne tage et belyst billede hvor vingerne stod stille, og bagefter tage mælkevejen med.

Da jeg var færdig med at tage billederne ved møllerne kørte jeg videre til Bøtøskoven på syd Falster, hvor jeg længe har villet tage et billede ind i skoven. Denne aften passede det med at mælkevejen stod og dansede hen over skovvejen. Der var perfekt mørkt, og man kunne ligeså tydeligt se mælkevejen hen over hovedet.

Til sidst gik jeg ned mod stranden for at tage et billede op i klitterne. Til at starte med var det lidt svært at finde noget interessant motiv, men det lykkedes mig at finde en rednings krans som hang klar til brug. Det passede med at den ville være lige ved siden af mælkevejen, så jeg kunne bryde motivet en smule, og samtidigt gøre det lidt anderledes.

Det var lige ved at gå helt galt, da min linse konstant duggede til, og selvom jeg tørrede den af flere gange, blev det ved. Jeg fik med møj og besvær tørret linsen af, taget et billede for så at tørre af igen osv. Sådan fortsatte det indtil jeg fik taget mine fire himmelbilleder – forgrunden havde jeg allerede taget. Billedet blev faktisk væsentligt bedre end jeg havde forestillet mig efter den endelige behandling.

2 thoughts to “Det var en lørdag aften

 • Marcel Huss-nielsen

  Flotte billeder, hvad har du taget dem med? Kamera og linser?

  Svar
  • Jakob Andersen

   Hej Marcel,

   Mange tak skal du have 🙂 Billederne er taget med mit NikonD5500a (astromodded) som får de røde farver i rummet til at fremstå tydeligere. objektivet på natskaberne her, er altid mit Samyang 14mm F2.8 Det er uovertruffent det bedste objektiv til den slags da der er taget højde for det man kalder “coma” og det betyder at stjernerne er helt runde, selv ude i kanten af billedet, selvom vinkel er så bred som den er på objektivet. Desuden er himlen taget med hjælp fra en skytracker der følger himlens bevægelse.

   Svar

Lad mig høre din mening!

0
  0
  Din kurv
  Din kurv er tomTilbage til butik