OM MIG

Hvem er jeg? Kontakt mig via kontakt formularen, hvis du vil booke et foredrag.

Clearsky astrofoto er baseret i det sydlige Danmark. Jeg fotograferer nattehimlen for at vise vidunderlige fjerne galakser, stjernetåger, supernovaer og stjerneklynger.

Jeg er internationalt anerkendt, og har vundet 1. pladsen i IPA “International Photography Awards”, både i 2022 og 2023 – Desuden har jeg repræsenteret det danske landshold for fotografer i WPC “World Photographic Cup” i både 2022 og 2023. Flere af mine billeder er blevet vist på APOD, en kanal der bestyres af selveste NASA.

Jeg hedder Jakob Andersen, jeg bor i den sydlige del af Danmark, hvor den mørke himmel gør astrofotografi mulig. Jeg fotograferer nattehimlen så ofte jeg kan, når betingelserne tillader det.

“Byernes lys har gjort det svært for mennesker at se nattehimlen med deres egne øjne.”

Astrofotografi har været min lidenskab siden 2012 – det er ekstremt tidskrævende, og alt fra vejret, himmelens kvalitet, temperatur og tid skal finde sammen i en perfekt union. Så kommer den virkelige prøve – at få udstyret til at løbe fejlfrit i timevis.

Hvis du vil se det seneste projekt jeg er i gang med, eller det seneste billede jeg er blevet færdig med, så kig ind til bloggen en gang i mellem. Her skriver jeg om sæsonens kvalitet, fremskridt med projekter osv.

På grund af min bopæl kan jeg kun tage billederne på bestemte tidspunkter af året – sæsonen løber fra begyndelsen af september til midten af maj. Når denne sæsonen begynder, tjekker jeg altid vejrudsigten, lokale himmelforhold og så videre.

Den perfekte nat til at tage billeder kan til tider komme ganske uventet, da vejret i Danmark som bekendt kan ændre sig på et øjeblik.

“Lyset rejser med 300000 km/s, men i rummet bliver det en langsommelig affære da afstandene er så uendeligt store.”

Hvis sæsonen tillader det, slutter jeg normalt med 8 til 10 billeder af forskellige himmelobjekter, såsom galakser, stjernetåger eller rester af supernovaer. Alle billeder tages lokalt med professionelt astrofotografisk udstyr. Efter at have erhvervet billeddata – normalt over mange dage, behandles dataene digitalt for at producere det endelige billede.

Der tages omhu for at sikre, at alle detaljer i de endelige billeder forbliver tro mod det oprindelige datasæt. Det du ser på billedet, er sådan som det er optaget. Det eneste jeg efterfølgende gør med billederne, er at kontrast og farveforstærke dem. Hvis jeg laver et narrowband billede, er farverne det som kaldes “false color” og her repræsenterer de forskellige farver de tre forskellige elementer som jeg kan filtrere bølgelængden for.

Om det er en fjern galakse, en nebula langt væk, eller en supernova rest, så får hvert projekt får den tid og den opmærksomhed, det fortjener, så det endelige billede vises på den bedst mulige måde.

I 2023 var TV2 øst forbi og lave et indslag om mine billeder, det kan du se her ved siden af.

En tidsrejse

Byernes lys har gjort det svært for mennesker at se nattehimlen med deres egne øjne. Ved hjælp af moderne kamera og kikkert teknologi kan man fange nattehimlens lys i billeder. Lyset rejser med 300000 km/s som er meget hurtigt, men gennem rummet bliver det en meget “langsommelig” affære da afstandene er så uendeligt store – selv lys skal bruge tusindvis af år på at nå os..

Jo længere væk det man skal tage et billede af befinder sig, jo længere har lyset været om den rejse – altså ser man lyset som har rejst gennem rummet og derfor svarer det til at man kigger tilbage i tiden.

20191101_220603

Mangler din virksomhed kunst på væggene, har du mulighed for at booke en udstilling af mine billeder.

Der kan bestilles udstilling af op til 20 billeder, hvor der efter udstillingen købes for et i forvejen aftalt minimums beløb.

Billeder findes i tre formater: 60cm x 40cm. – 80cm x 40cm. – 90 x 60cm. 

Desuden afholder jeg også offentlige udstillinger af mine billeder, samt foredrag omkring astrofoto. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du gerne vil vide mere. Se længere nede på siden.

Mangler du billeder i forbindelse med en udstilling eller event, kan du blot tage kontakt til mig – hvorend det er henne i landet, finder vi en løsning som fungerer.

Blot jeg ved besked i god tid, så er jeg meget fleksibel med hvor, hvordan og hvorledes. Om det er småt eller stort er uden betydning.

Foredrag

Ønsker du at blive klogere på rummet kan du booke mit foredrag, hvor jeg fortæller omking astrofoto og tager deltagerne med på en rejse de sent vil glemme.

Mit foredrag NAT, tager dig med på en rejse, fra vores solsystem og videre ud til stjernetågerne, inden vi forlader vores egen galakse og rejser mange millioner lysår ud i rummet, før vi vender tilbage til jorden.

Foredraget er en kombination af helt utrolige billeder, alle taget af mig selv, en fortælling om de enorme og ufattelige afstande og størrelser vores univers byder os på, og de store spørgsmål om universet vi alle er en del af.

Det eneste der skal stilles til rådighed, er en stor hvid væg / lærred og strøm. Er det et større lokale med mange deltagere, skal der udover strøm stilles en mikrofon til rådighed.

Jeg klarer resten med opsætning og klargøring af projektor. Et foredrag varer mellem en til halvanden time.

En rejse i tid og rum, der fascinerer og inspirerer – En rejse du sent vil glemme!

20191017_170413
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til butik