En kamp uden lige! 🙂

Hestehoved tågen i champagne is udgave – Dette billede har været en større udfordring at samle data på. Enten har der været overskyet, regnvejr, for fugtigt, for blæsende eller det hele på en gang.

Flere gange har jeg hevet hele udstyret frem, kalibreret det og indstillet det på tågen, blot for at pakke det hele sammen efter 30 minutter. En enkelt aften satte jeg op og pakkede sammen hele fire gange 😮

Men, i går var det så en af de bedste nætter i denne astrosæson! 😃 Perfekt skyfrit og perfekt seeing fra kl. 17.00 til 02.30 hvor jeg gik i seng – Det lykkedes mig at samle det sidste H-alpha data jeg manglede, og næsten halvdelen på S2 og O3 filtrerne.

På trods af at månen var næsten lige hen over mit target natten igennem, lykkedes det at indsamle et fornuftigt datasæt – O3 kanalen blev godt nok ikke så god igen, men brugbar 🙂

Billedet er efterfølgende samlet i klassisk Hubble palette, og efterfølgende justeret sådan som jeg kan lide den.

Hestehovedtågen ligger i Orions bælte, 1375 lysår væk fra os 😉

 • Teleskop: Ts optics 480mm med 0,79x reducer
 • Kamera: ZWO ASI 1600 mm pro
 • Stativ: Skywatcher HEQ5 Pro

 • Exif data:
 • H-alpha 4 timer
 • S2 2½ timer
 • O3 1½ time

Næste gang vejret tillader skal jeg ud og samle data på både denne tåge og området omkring den – glæd jer til den samlede udgave bliver færdig. Umiddelbart mangler jeg 35 timers samlet eksponering, men mon ikke det lader sig gøre?

0
  0
  Din kurv
  Din kurv er tomTilbage til butik