Efter nogle dage og gode oplevelser med iOptron skytracker har jeg nu et samlet billede af produktet. Hvis man skal tage gode natskaber, er en skytracker 100% nødvendig. Der findes flere forskellige, mit valg faldt på iOptron af flere årsager:

  • Prisen er god i forhold til det man køber
  • Der medfølger polskop som er belyst
  • Der medfølger Alt/Az monteringsbase til at sætte på stativ
  • Den er lille og kompakt

Kort og godt, så er pakken klar til brug så snart den er pakket ud. Nogle af de andre skytrackere skal man tilkøbe en masse udstyr for at få det bedste ud af dem, og det fandt jeg ikke interessant.

Når først iOptron bliver monteret på kamerastativet, udgør det en meget stabil platform for kameraet at tage billeder fra – det kræver naturligvis at man er grundig i sin opsætning.

For at trackeren skal kunne fungere efter hensigten, skal stativet den er monteret på, først og fremmest stå perfekt i vatter. Når dette først er gjort, kan man begynde at indstille selve trackeren efter Nordstjernen polaris. Det er gjort supernemt med iOptron, da man først sigter meget groft via et lille hul i selve trackeren, og efterfølgende finindstiller ved hjælp af det lille polskop som sidder på siden af den. Polskopet er belyst med rød farve, og er dejligt behageligt at indstille da grebene til låse og justere er kontakte og lette at betjene.

Polskopet har et inddelt sigte som passer til både nordlig og sydlig halvkugle, og ved hjælp af en app som hedder “polarfinder” kan man få oplyst præcist hvor man skal sigte polaris ind. Dette er meget nyttigt, da man i stedet kan bruge tiden på at tage selve billedet.

Når først polaris er finjusteret, kan man sætte sit motiv op med kameraet, og udstyret er klar til at køre. Dette gøres ganske simpelt ved et tryk på en knap og trackeren begynder at følge himlen.

Kvalitetsmæssigt virker trackeren rigtigt god, der er ikke noget der virker som, eller ligner billigt plastikskrammel. Batteriet er internt og skal lades op, hvilket godt kan tage noget tid og det er derfor en god vane at lade den op hver gang man er færdig. Både tracker, base og polskop er kraftigt konstrueret, uden at være monstrøse og følelsen og betjening af disse virker rigtigt godt. Dog er det lidt en ulempe at man er nødt til at afmontere trackerhovedet fra basen hver gang man skal sætte stativet i vatter, men det er vist en vanesag. Alt i alt et rigtigt godt køb.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til butik