I sommeren 2020 fik vi alle mulighed for at se et fantastisk syn på himlen.

Kometen Neowise som lagde vejen forbi vores indre solsystem I sommeren 2020. Billedet er taget gennem kikkert fra Falster – Kometen er igen på vej ud af vores solsystem, og har en ekstrem lang omløbsbane. Dvs. at den først nærmer sig jorden igen om ca. 7000 år. Derfor var det afgørende at jeg fik taget billedet af den i midten af juli måned, hvor den var tættest på jorden.

Jeg havde i flere uger ventet på at vejret skulle blive godt nok til at tage billeder af kometen, men gang på gang var det overskyet. Et par dage før jeg skulle på ferie, klarede det endeligt op, og jeg skyndte mig derfor at sætte mit udstyr ud så hurtigt jeg kunne.

Kometen stod meget langt nede ved horisonten, næsten så den rørte min nabos træer. Heldigvis viste vejret sig fra sin bedste side, længe nok til at jeg kunne tage billeder af den.

Selve billedet er et resultat af sammenlagt 1 times eksponering, hvor de enkelte eksponeringer var på 30 sekunder. Da kometer flytter sig væsentligt hurtigere end stjernerne, er redigeringen ekstra svær, da man skal have to forskellige sæt billeder til at passe hen over hinanden.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til butik