Her kan du læse om hvem jeg er, og kontakte mig via kontakt formularen.

Clearsky astrofoto er baseret i det sydlige Danmark. Jeg fotograferer nattehimlen for at vise vidunderlige fjerne galakser, stjernetåger, supernovaer og stjerneklynger.

Jeg hedder Jakob Andersen, jeg bor i den sydlige del af Danmark, hvor den mørke himmel gør astrofotografi mulig. Jeg fotograferer nattehimlen så ofte jeg kan, når betingelserne tillader det.

“Byernes lys har gjort det svært for mennesker at se nattehimlen med deres egne øjne.”

Astrofotografi har været min lidenskab de sidste 8 år – det er ekstremt tidskrævende, og alt fra vejret, himmelens kvalitet, temperatur og tid skal finde sammen i en perfekt union. Så kommer den virkelige prøve – at få udstyret til at løbe fejlfrit i timevis.

Hvis du vil se det seneste projekt jeg er i gang med, eller det seneste billede jeg er blevet færdig med, så kig ind til bloggen en gang i mellem. Her skriver jeg om sæsonens kvalitet, fremskridt med projekter osv.

På grund af min bopæl kan jeg kun tage billederne på bestemte tidspunkter af året – sæsonen løber fra begyndelsen af september til midten af maj. Når denne sæsonen begynder, tjekker jeg altid vejrudsigten, lokale himmelforhold og så videre.

Den perfekte nat til at tage billeder kan til tider komme ganske uventet, da vejret i Danmark som bekendt kan ændre sig på et øjeblik.

“Lyset rejser med 300000 km/s, men i rummet bliver det en langsommelig affære da afstandene er så uendeligt store.”

Hvis sæsonen tillader det, slutter jeg normalt med 8 til 10 billeder af forskellige himmelobjekter, såsom galakser, stjernetåger eller rester af supernovaer. Alle billeder tages lokalt med professionelt astrofotografisk udstyr. Efter at have erhvervet billeddata – normalt over mange dage, behandles dataene digitalt for at producere det endelige billede.

Der tages stor omhu for at sikre, at alle detaljer i de endelige billeder forbliver tro mod det oprindelige datasæt. Det du ser på billedet, er sådan det ser ud i rummet. Om det er en fjern galakse, en nebula langt væk, eller en supernova rest, så får hvert projekt får den tid og den opmærksomhed, det fortjener, så det endelige billede vises på den bedst mulige måde.

Billeder fra nogle af mine udstillinger og foredrag.

En tidsrejse

Byernes lys har gjort det svært for mennesker at se nattehimlen med deres egne øjne. Ved hjælp af moderne kamera og kikkert teknologi kan man fange nattehimlens lys i billeder. Lyset rejser med 300000 km/s som er meget hurtigt, men gennem rummet bliver det en meget “langsommelig” affære da afstandene er så uendeligt store – selv lys skal bruge tusindvis af år på at nå os..

Jo længere væk det man skal tage et billede af befinder sig, jo længere har lyset været om den rejse – altså ser man lyset som har rejst gennem rummet og derfor svarer det til at man kigger tilbage i tiden.

I starten af 2018 var TV2 øst forbi og lave et indslag om mine billeder, det kan du se her.

Ved siden af at sælge mine produkter i butikken afholder jeg udstillinger af mine billeder, samt foredrag omkring astrofoto. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du gerne vil vide mere.

Et foredrag koster 50,- pr. deltager, min 10 deltagere pr. gang. Det eneste der skal stilles til rådighed, er en stor hvid væg / lærred og strøm. Er det et større lokale med mange deltagere, skal der udover strøm stilles en mikrofon til rådighed.

Jeg klarer resten med opsætning og klargøring af projektor. Et foredrag varer typisk mellem en til to timer, og handler naturligvis om astrofoto. Hvor teknisk det skal være bestemmer du. De fleste af mine foredrag er en blanding af det tekniske og kunsten ved astrofoto så alle kan være med.