Jeg hedder Jakob Andersen, jeg bor i den sydlige del af Danmark, hvor den mørke himmel gør astrofotografi mulig. Jeg fotograferer nattehimlen så ofte jeg kan, når betingelserne tillader det.

Astrofotografi har været min lidenskab de sidste 8 år – det er ekstremt tidskrævende, og alt fra vejret, himmelens kvalitet, temperatur og tid skal finde sammen i en perfekt union. Så kommer den virkelige prøve – at få udstyret til at løbe fejlfrit i timevis.

Billeder fra nogle af mine udstillinger.

På grund af min bopæl kan jeg kun tage billederne på bestemte tidspunkter af året – sæsonen løber fra begyndelsen af september til midten af maj. Når denne sæsonen begynder, tjekker jeg altid vejrudsigten, lokale himmelforhold og så videre.

Den perfekte nat til at tage billeder kan til tider komme ganske uventet, da vejret i Danmark som bekendt kan ændre sig på et øjeblik.

Hvis sæsonen tillader det, slutter jeg normalt med 8 til 10 billeder af forskellige himmelobjekter, såsom galakser, stjernetåger eller rester af supernovaer. Alle billeder tages lokalt med professionelt astrofotografisk udstyr. Efter at have erhvervet billeddata – normalt over mange dage, behandles dataene digitalt for at producere det endelige billede.

Der tages stor omhu for at sikre, at alle detaljer i de endelige billeder forbliver tro mod det oprindelige datasæt. Det du ser på billedet, er sådan det ser ud i rummet. Om det er en fjern galakse, en nebula langt væk, eller en supernova rest, så får hvert projekt får den tid og den opmærksomhed, det fortjener, så det endelige billede vises på den bedst mulige måde.

I starten af 2018 var TV2 øst forbi og lave et indslag om mine billeder, det kan du se her.

Ved siden af at sælge mine produkter i butikken afholder jeg udstillinger af mine billeder, og afholder foredrag omkring astrofoto. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du gerne vil vide mere.