Torsdag nat var bestemt en af de bedre til at tage ud, også selv om det blæste. Jeg havde oprindeligt planlagt at tage et træ som hænger ud over en skrænt, men det blæste alt for meget.

Derfor gik jeg tilbage langs stranden hvor jeg tidligere havde set denne stensamling, og besluttede mig for at lave en panorama. Dette er bestemt ikke nogen nem opgave, da kameraets vidvinkel objektiv forvrænger billedet forskelligt i billedet.

Derfor tog jeg en serie af 9 billeder, hvor jeg sørgede for at have et kraftigt overlap, således at jeg ville være i stand til at “sy” dem sammen i Photoshop senere.

Først tog jeg tre billeder ned mod vandet, for efterfølgende at tage horisonten og til sidst himlen. De tre forgrunds billeder ned mod vandet er hver eksponeret i 6 minutter for at få så meget lys som muligt. De er skudt ved ISO 400.

De sidste seks billeder som består af horisont og stjernerne er 6o sekunders tracked billeder skudt ved ISO 3200. Egentlig ville jeg gerne have skudt dem i ISO 800 med længere tid, men det var umuligt at finde polaris som lå gemt bag træerne i skoven. Derfor blev min polalign så god som det kunne lade sig gøre.

Billederne er efterfølgende blevet behandlet og “syet” sammen til et stort panorama i Photoshop, og efterfølgende farve og kontrast justeret. Se billedet i fuld størrelse i galleriet under “natskaber”.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til butik