YES! YES! YEEEEES!!! 😃

Sådan skal den kage skæres! Endeligt lykkedes det mig at fange rumstationen ISS foran vores sol.

Hele natten i til lørdag, og en del af søndagen planlage jeg, og nærvøst holdt øje med skyer – Alle andre gange jeg har ville forsøge har vejret ødelagt det for mig 😉

Men, nu lykkedes det ENDELIGT 😃

Solens skive i H-alpha – lidt nede for midten ses rumstationen ISS.
Her ses ISS i closeup mod solen.

For lige at fortælle lidt om sværhedsgraden – ISS bevæger sig med 7.66 km/s, og for at få nogen opløsning af betydning måtte jeg zoome ind, så solen var større end den kunne være i billedfeltet – Og så skal man altså være pænt sikker på at den bevæger sig hen over det område jeg kiggede på 😉 Der var lidt fejlberegning, det var meningen at den skulle have bevæget sig perfekt gennem billedet, men sådan er det jo 😉

Billedet er optaget med min stjernekikkert og et H-alpha solfilter (KIG ALDRIG PÅ SOLEN UDEN DER RIGTIGE FILTER) Bag filteret sidder et højhastighedskamera som kan filme med 180 billeder i sekundet – en nødvendighed, da stationen bevæger sig ekstremt hurtigt hen over solens skive.

I filmen her er hastigheden sat ned så man kan nå at se det ordentligt.

NASA har også valgt at dele mit billede med verden, efter at jeg sendte det til dem – En stor ære som jeg nu har opnået for 3. gang 🙂

Næste gang muligheden byder sig, håber jeg at gøre det med dobbelt forstørrelse.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til butik