I forbindelse med at jeg snart skal til at filme og tage billeder af solen, var det nødvendigt at anskaffe en “solar finder” til mit teleskop således at jeg vil være i stand til at rette teleskopet op mod solen, uden selv at skulle kikke direkte – af åbentlyse årsager 🙂

Til at starte med kiggede jeg lidt på hvad man kunne købe på markedet, og det stod hurtigt klart at jeg var bedre tjent med at lave min egen.

Derfor tog jeg en gammel søgekikkert som jeg havde til overs, og skilte den ad – både den forreste og bagerste linse kunne afmonteres, og bagefter stod jeg med et tomt rør der stadigt kunne holdes af den originale “fod” som er beregnet til at sætte fast på selve teleskopet.

Inde i røret sad der en baffleskive presset fast, og med lidt vold kunne jeg trykke den længere ned mod enden af selve røret.

I bunden af røret hvor selve trådkorset sad, var der monteret en plade med skruegevind som let kunne tages ud. Bagefter tog jeg en plastikflaske som var mat hvid, og klippede et stykke plastik til som så kunne dække selve hullet fra gevindpladen.

Da plastikstykket var klippet til skruede jeg gevindstykket sammen med røret igen, hvor baffleskiven her ville fungere som modhold, da den sidder rigtig godt fast inde i røret.

På denne måde sidder plastikskiven rigtig godt fast inde mellem de to plader. Bagefter tog jeg den oprindelige lenscap som skal dække for linsen når kikkerten ikke bruges, men da linsen heller ikke skal bruges mere kan lenscap’en sættes lige uden på røret.

Derfor markerede jeg nøjagtigt centrum op, og borede et hul på 1mm i den. Da jeg var sikker på at hullet var som det skulle være, satte jeg lenscap’en på røret og tapede den grundigt fast med isolerbånd.

Så hvad er det egentlig jeg har lavet? Det kaldes for et kamera obscura, og det kommer til at fungere således at når jeg retter min kikkert op mod solen, og den skinner direkte ned på røret med det lille hul i lenscap’en – så vil solen blive projekteret som en lille prik nede i bunden af røret på det matte plastik.

På den måde kan jeg sikkert rette mit teleskop ind mod solen, uden at skulle bekymre mig om selv at kikke i den retning. Så længe jeg sørger for at den lille hvide prik rammer midten af det matte plastik, så ved jeg at teleskopet peger direkte mod solen, og jeg kan gå i gang med at tage billeder 🙂

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til butik