I anledning af 50 års jubilæet for månelandingerne, er temaet på det årligt tilbagevendende Spacedays denne gang månen. Jeg har skrevet sammen med Dansk Selskab for Rumfartsforskning som har valgt at bruge et af mine månebilleder til deres forside.

Desuden afholdes en masse forskellige arrangementer, som forløber over hele 2019. Du kan se hele deres kalender her: Spacedays kalender

I forbindelse med netop temaet omkring månen til spacedays, er jeg blevet inviteret til at holde foredrag om hvordan man tager det gode månefoto.

Jeg fortæller i foredraget omkring de teknikker og det udstyr jeg bruger for at kunne tage billeder af månen under meget høj forstørrelse. Jeg fortæller omkring Newtonian kikkert designet, barlow linser og ækvatorialmonteringen.

Der bliver gået i dybden med teknikken ”lucky imaging”, procentvis udvælgelse, wavelets og den efterfølgende samling og billedbehandling. desuden fortæller jeg også om de udfordringer og oplevelser jeg har haft i forbindelse med sit virke som astrofotograf. 

Du kan se mere om foredraget her: Gennem linsen

 

 

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til butik