Når det kommer til astrofotografi, er der en jungle af udstyr man kan vælge ud fra. Dette udstyr koster som regel masser af penge, og det er derfor vigtigt man grundigt undersøger mulighederne inden for de ønsker man måtte have.

For mit eget vedkommende skulle det være nemt, og da jeg skulle vælge kamera stod jeg over for samme jungle. Hvis det skal være nemt at tage astrofoto, så bliver det nok ikke nemmere end OSC DSLR (One shot color DSLR). Det er fordi et hvilket som helst almindeligt digitalt spejlrefleks kamera kan sættes på stjernekikkerten kun ved hjælp af en lille T2-ring. I praksis betyder dette at man kan komme i gang med at tage billeder med et alm. DSLR og en fornuftig stjernekikkert.

Dog er det ikke helt ligegyldigt hvilket DSLR man vælger; jeg valgte specifikt Nikon D5500 – Dette er godt nok ikke det nyeste kamera, men det er et af de DSLR kameraer som bruger en helt igennem fantastisk SONY chip som sensor, og derfor er kameraet “næsten” helt frit for digitalt støj, selv ved meget lange eksponeringer.

Jeg har brugt kameraet i 2 år nu, og jeg har aldrig fortrudt, det er simpelthen et fantastisk stykke udstyr.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til butik